Pas på din vandmåler

Nu er vinteren kommet over os og dermed også frosten 🥶. Husk, at det er dit eget ansvar, at din vandmåler er forsvarligt beskyttet mod frosten. De tåler det så dårligt og vi oplever desværre ind i mellem, at de går til. En ny måler koster ~1.000 kr + timeløn til en håndværker. Derudover, vil du også betale for det vandspild der har været. 😱

Der skal ikke så meget til, for at beskytte dem mod, en almindelig dansk vinter. Ofte er det nok, hvis bare de sidder under et dæksel og ca. 50 cm under jordoverfladen. Vil du være ekstra sikker, kan man lægge noget isolerende materiale over og omkring måleren.

Forslag til isolering fra Aarhus vand.

Skulde uheldet være ude, vil du typisk opleve en eller flere af følgende:

  • Intet vand eller fald i trykket.
  • Vand på unaturlige steder.

Luk bare for hovedhanen selv og kontakt os efterfølgende. Så sender vi en håndværker med et nyt ur.

Vandværket vil ikke nødvendigvis selv opdage lækagen rettidigt. Vi aflæser målerne hvert kvartal og vil derfor ført opdage det ved kvartalsskifte – her kan der allerede være løbet meget vand ud.

Til gengæld, vil vores målere opdage, hvis du har et brud på dine rør og melde det ved aflæsning, hvorefter vi vil informere dig om bruddet. Den eneste undtagelse til dette er forbrugere med et konstant flow gennem måleren som fx grisebønder 😅.

Categories: